Online Resource Hub Dissemination Conference

Date: Wednesday 31st January 2018

Venue: Crowne Plaza Liverpool City Centre, 2 St Nicholas Place, Princes Dock, Liverpool L3 1QW

Time	Activities	Facilitators
[START]		
09:30 - 10:00	Registration & refreshments (30mins)	
10:00 -10:30	Welcome (health & safety brief) & introduction/overview of the event "What to expect / aims & expected outcomes" (10mins)	Chair Professor Raphaela Kane Interim Executive Dean and Director of Nursing and Allied Health Faculty of Education, Health and Community
		Liverpool John Moores University
10:40 - 10:55	Presentation & Online resource demo (15 mins) • Group Task: Review of webpage resource (Using iPad + Wi-Fi + Resource materials available) • Submit group feedback online (3 key most useful aspects + 3 key suggested areas for improvement) Keynote address #1 (20mins) Providing access to healthcare for asylum seekers and refugees arriving	Ms Philomène Uwamaliya Senior Lecturer Faculty of Education, Health and Community Liverpool John Moores University Dr Peter Gough Doctors of the World UK part of the Médecins du Monde network
11:15 - 11:35	in the UK. Keynote address #2(20mins) Working with asylum seekers and refugees who have experienced trauma	Dr Angela Burnett Lead Doctor and Responsible Officer Freedom from Torture, London centre
11:35 – 11:40 – Q&A (5mins)		
Coffee Break 11:40 – 11:50		
11:50 - 12:20	Keynote address #3 (30mins) Challenges of supporting and empowering asylum seekers and	Mr Ewan Roberts Centre Manager, Asylum Link Merseyside

	refugees in Merseyside	Mr Durani Rapozo	
	 Asylum Link Manager (15mins) Complex Needs Case Worker (15mins) 	Complex Needs Coordinator, Asylum Link Merseyside	
12.20 - 12:30 - Q&A (10mins)			
12:30 – 13:30 Lunch (60mins)			
13:30 - 13:50	Keynote address #4 (20mins)	Ms Alison Crawshaw	
	The work of the Travel and Migrant Health Section	Migrant Health Scientist	
		Centre for Infectious Disease Surveillance and Control	
		Public Health England	
13:55 - 14:15	Keynote address #5 (20mins)	Mr Maurice Wren	
	Influencing policies related to asylum seekers and refugees in the UK	Chief Executive Refugee Council, London	
14:15 - 14:35	Keynote address #6 (20mins)	Dr Julia Nelki	
	Mental health of refugee children	Family Refugee Support Project, Liverpool	
14:35 - 14:45 - Q&A (10mins)			
14:30 – 14:40 Coffee Break (10mins)			
14:45 - 15:05	Keynote address #7(20mins)	Ms Jill Summers	
	The integration of refugees and asylum seekers in Merseyside	Head of Safer and Stronger Communities Liverpool City Council	
	Community Safety Partnership (CSP)		
15:05 - 15:10 - Q&A (5mins)			
15:10 - 15:20	Where do we go from here? (10mins)	Mr. Gary Graham	
		Deputy Chief Executive, Organisational Enhancement	
		Liverpool John Moores University	
15:20 - 15:30	Closing statement / Thank you (speakers & delegates) (10mins)	Professor Raphaela Kane	
[END]			