copperas hill

New public spaces

Creating an attractive environment that everyone can enjoy

Our vision for Copperas Hill includes the creation of new civic spaces which will bring LJMU closer to its local community.

Residents and communities living around the site will benefit from the redevelopment of Copperas Hill thanks to the creation of new public realm and improved pedestrian links to Lime Street Station and Liverpool city centre.

The new public space will be designed to be as flexible as possible, providing opportunities for a variety of activities and events.

As well as having a very practical function, the new public realm will create an attractive environment, encouraging participation in student and city life.

Attractive planting and hard landscaping will be paired with practical street furniture to create a sense of pride for students and staff and a space that lives up to the high standards set by Liverpool’s existing civic spaces.

The visualisation below illustrates how the space will deliver a renewed sense of place and provide new public spaces, which can be used by staff, students and the wider community.